Träningsvärk från helvetet

Igår kom äntligen den efterlängtade löparmodulen i Zwift och jag sprang mitt första pass. Jag har sprungit lite utomhus i år, kanske 10–15 pass. Det har varit i makligt 6:30-tempo och det har inte varit speciellt jobbigt.

Men har inte tagit ett steg på löpbandet sedan mars i år. När jag sprang i Zwift igår var den kortaste banan 10km och jag förstod att jag skulle springa hela milen utan att bryta av på mitten. Jag känner mig själv dessutom tillräckligt väl för att veta att det inte finns något mellanläge. Att ta det lugnt kan jag inte stava till om jag inte absolut måste.

Dottern satt bredvid med Zwift på iPaden i knät och syntolkade. Jag ville se om min avatar sprang lika fort som jag på bandet och det mesta verkade stämma bra förutom höjdmetrarna som visade galna värden. Men farten var i det närmaste identisk med den som bandet visade. Jag sprang som jag brukar och klarade också 10,8km på lite drygt 57 minuter. Det blir milen på runt 52 minuter vilket jag är mer än nöjd med för att ha haft ett så långt uppehåll i just löpningen. Nu har jag ju cyklat väldigt mycket och ägnat mig åt roddträning, men det är inte riktigt samma muskelgrupper och löpning är välidgt mycket mer intensivt.

Med någon kilometer kvar kände jag att det skulle bli en tuff tid ett par dagar efteråt redan då. Låren värkte och innan jag ens klivit av bandet kände jag av träningsvärken.

Idag har jag mycket svårt att gå. Upp och ned för trappor är värst. Jag får gå i sidled med båda händerna på trappräcket som stöd. Att böja sig och ta på och av skorna är en ren plåga och har jag väl hamnat på golvet för att leka med minstingen, tar det sin tid att resa sig igen.

Det är skön värk, men det värsta är att suget att springa mer är mycket starkt. Imorgon blir det kanske lite cykling för att röra på benen, men någon löpning blir det inte än på ett par dagar. Men jag vet också att det värsta nu är över. Nu gäller det att inte bli för ivrig så att jag springer på mig inflammation i benhinnor som jag brukar lyckas med. :)

Andra bloggar om: , , ,

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.