Anmäld till Sthlm Bike 2017

Nu är jag, lite sent om sider anmäld till Sthlm Bike 2017. Ett 50km långt lopp med start vid Kungliga slottet på Norrbro och mål i Kungsträdgården där det serveras frukost.

Jag kör detta supertrevliga lopp för fjärde året i rad. I år blir det dock inte dubbla motionlopp på samma dag så som vi gjorde 2014 och 2015. Främsta anledningen är att det inte går två motionslopp i Stockholm denna dag, men jag tror att jag provat den modellen färdigt. Roligt och utmanande men lite väl stressigt upplägg dessa år. Nu är höstens traditionella motionslopp uppdelade på tre helger i rad istället så kan man njuta av dem i lugn och ro.

Sthlm Bike är speciellt eftersom det går i innerstad med omnejd. Det är väldigt unikt att kunna cykla på nästan bilfria gator en tidig morgon, i förhoppningsvis vackert väder. Det är ingen tidtagning och ingen medaljutdelning, alla är välkomna och alla kör i sin takt och njutning är det primära.

Sthlm Bike sponsrar även i år 30 startplatser för ledsagare och medcyklistertill deltagare med någon form av funktionsnedsättning. Exempelvis piloter till tandemcyklister eller medcyklister till handcyklister som kan behöva assistans runt banan. En möjlighet för alla att delta på sina vilkor, det tycker jag är värt respekt.

Starten går den 3:e september kl07:00 och pilot blir även i år ”MP”.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Posted from Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden.

Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.