Zwift – SZR Autumn Race Series 2017 #8

Bild: Zwift race, 5 sekunder till start

Bild: Zwift race efter start

Ikväll var det dags för en plågostund igen, den 8:e deltävlingen i SZR Autumn Race Series 2017. Ikväll körde vi en av de nya rutterna som lanserades med den senaste djungelexpansionen, ”Big Loop” på 41km.

Det var en rolig rutt jag lär köra igen. Först upp och över det vanliga berget, i runda slängar dryga 40 minuter uppför innan det bär av ner igen och in i djungeln för att avslutas genom vulkanen. En ganska tuff bana med mycket klättring, precis vad jag behöver. :)

Racet då, ja det gick ungefär som vanligt. Hängde med en stor grupp en bit upp för berget men tappade sedan och slet nog själv stora delar av resterande race. Jag känner att det är svårt att hålla motivationen uppe och trycka i det där lilla extra när jag inte kan se vad som händer i racet. Jag kan egentligen bara veta vart på banan jag är samt höra om jag är ensam eller har en eller flera omkring mig. en inte om jag är bakom eller framför. Så hör jag ljudet av andra cyklister avlägsna sig, vet jag inte om jag har tappat eller kört förbi.

Men just nu är tävlandet för mig bara som extra kryddade träningspass. Bara vetskapen att klockan tickar och att det står flera hundra på startlinjen gör att det blir extra kul. Idag verkar över 350 perosner anmält sig och startat. I min grupp ser det ut som att 138 startade och ett par som bröt och just nu, innan resultaten är genomgångna och godkända, ligger jag på plats 114 i B-gruppen. Jag kör helt klart inom marginalen för C-gruppen, men ligger kvar i B för att inte riskera att bli diskad, om jag någon dag helt plötsligt skulle börja prestera bra igen.

Riktigt vad som hänt med min prestation vet jag inte. I vintras och våras kunde jag ganska lätt hålla 240 watt och höjde min FTP till2 70 watt. Idag fick jag ett snitt på 210 watt. Förvisso utan att ha ihjäl mig fullständigt, men ändå långt ifrån mina tidigare värden. Om det beror på att jag cyklat mycket mindre under sommaren och hösten till förmån för löpningen, om det är något fysiskt knas i kroppen jag inte känner av än eller om det är tekniska problem med båda mina effektmätare vet jag inte. Det senare är inte så rimligt. Jag har provat både med min trainer Wahoo Kickr och mina effektpedaler, dessutom två uppsättningar, Garmin Vector 2. Båda har en noggrannhet på +/-2%.

Så tekniken beror det nog inte på. Kvar återstår bara något fysiskt fel på mig, eller det faktum att jag från årsskiftet fram till midsommar, cyklade ca 3500km och från midsommar fram till nu endast ca 1600km. Det är ändå en viss skillnad. Frågan är om man tappar så mycket på det, men det gör man säkert.

Det beror inte bara på löpningen. Som jag skrev i min förra ”racereport”, så är jag även i en svacka. Egentligen inte när det gäller Zwift och inomhuscyklingen, utan som tidigare när det gäller utecyklandet. Jag har tidigare skrivit om att lägga min förhoppning att bli elitcyklist på hyllan då allt bara kändes väldigt hopplöst. Sedan hämtade jag mig igen och fick nytt hopp när jag vann SM-guld både inne på bana och utomhus.

Nu är jag där igen fast tanken har vuxit sig starkare. Jag överväger helt att sälja mina cyklar och tävlingshjul och helt sluta med utecyklingen. I år har det blivit ett fåtal träningsrundor ute, lätta att räkna på ena handens fingrar och ett par motionslopp. Det är nog färre än 10 tillfällen totalt och glädjen i det har börjat tappa färg eftersom jag bara känner mig beroende av andra och jag bara blir besviken på mig själv alla gånger det inte kan bli av trots att jag vill, och till och med de gånger det blir av för att det sker så sällan.

Jag tror, att när jag tagit mig ur den här svackan säljs cyklarna och jag köper inomhusträning för pengarna istället. Vi får se.. Och jag hoppas träningsglädjen återvänder.

Här kan man i alla fall se aktiviteten på Strava:

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.