Zwift – SZR Autumn Race Series #10 2017

Bild: Zwift Race, 2 sekunder till start

<img src=”http://nomell.se/wp-content/uploads/2017/11/2017-11-22_1940461_clean-300×169.jpg” alt=””Bild: Zwift Race” width=”300″ height=”169″ class=”alignright size-medium wp-image-24778″ />

Förra veckans race blev inställd. Någon halvtimme före start blev Zwifts inloggningsservrar kraftigt överbelastade och dom allra flesta lyckades aldrig logga in och jag var en av dom. Endast ett 30-tal verkar ha kommit iväg. Självklart var frustrationen stor och mycket klagomål av det vanliga om att inte få valuta för pengar och liknande tråkigheter. Så racet ställdes givetvis in och flyttades fram en vecka och idag var det inte problem trots närmare 4000 inloggade.

Jag som backat lite i min form flyttade ner mig till C-klassen. Det var ingen mening att köra kvar i B-gruppen längre eftersom jag så klart presterade under gränsen så jag kan köra i C utan att riskera att bli diskad. Jag dras fortfarande med familjens förkylning dessutom så jag tänkte inte vara särskilt dristig denna kväll annat än att genomföra racet som ett bra träningspass.

På grund av jobbet och trafiken kom jag hem strax efter kl18 och när middagen var klar var det 11 minuter till start. Det blev ombyte och inte mycket tid till uppvärmning. Men som tur var fungerade all teknik utan problem.

Idag körde vi två varv på banan ”Vulcano Climb”. Varje varv är 22,4km och omfattar en del klättring. Kanske inte så brant men långt. :) Det är ändå en kul bana och det är backar mina ben behöver mest av just nu för att komma igen.

Första varvet gjorde jag på dryga 36 minuter och låg i en stor klunga. Jag tappade dom ungefär på samma ställe, som jag tolkar det utan att kunna se skärmbilden, för att jag inte hängde med att trycka på i småbackarna och har man tappat klungan är man rökt.

Andra varvet låg jag nog mest ensam eftersom varvtiden blev dryga 39 minuter. Det är en enorm skillnad att ligga i draften från en klunga mot att nöta själv, både fysiskt och mentalt.

Men jag gick i mål med värkande ben och det är det viktigaste och det var som alltid riktigt roligt.

Just nu är funktionen för resultatlistorna ur funktion så det kommer dröja lite. Jag har ingen aning om hur jag hamnat.

Posted from Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden.

Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.