Zwift KISS Men’s Crit Series #1

Bild: Zwift race

Bild: Zwift race

Idag startade en ny tävlingsserie, ”KISS crit Powered by Tacx” för män och kvinnor. En serie av 10 tävlingar med start idag och slut i slutet av februari. Det lottas ut priser efter varje race, delas ut poäng till dom 20 bästa i varje kvinnorna och männen och dom som i slutet har bäst poäng får komma och köra live senare nästa år.

Dit hör dock inte jag. Jag ställde upp ikväll för att det är kul och för att det var rysligt många anmälda, över 500 när jag kollade en stund före start. Otroligt populärt.

De senaste gångerna det varit stora events i Zwift har det varit krångel med inloggning när alla loggat in på en gng ett par minuter före start. De har haft stora serveruppgraderingar så jag var ganska nyfiken på hur det skulle funka nu. Själv loggade jag in 20 minuter före start och anslöt mig till eventet i god tid för att sitta och värma upp och inte riskera krångel genom att logga in precis vid start.

Men allt verkar ha gått bra, jag har än så länge inte sett några mängder med klagomål och vi var över 3500 online före racet.

Banan var ”Volcano Circuit CCW”, en 4,1km lång varvbana och ganska platt. 7 varv skulle vi köra idag.

Jag kände mig fortfarande inte helt taggad. Det var ett ganska sent race för att vara mitt i veckan med start kl21. Men det funkade ganska bra trots att frun la minstingen och märkligt nog sover han gott till det monotona ljudet av trainern.

Även om det var jobbigt så var det kul att fräsa runt där bland flera hundra andra. En ganska platt bana med några små korta motlut men det kändes i benen ändå. Det blev ändå bättre effekt än igår med 196 watt, 2,9 w/kg. Fortfarande en klar C-kategori. Jag slutade på plats 326, en bit under mitten, så det får jag väl vara nöjd med.

Men nu ska jag nog följa det jag egentligen själv redan vet och dom råd jag fått; att öka på mängdträningen i lägre zoner. Hittills har det bara blivit mellan 50–100km per vecka med något enstaka undantag då jg fått till mer, och nästan allt har varit högintensiva race. Det är nog inte så konstigt att jag känner mig slut i kroppen. Så i helgen får det bli lite mer mängdträning istället.

Posted from Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden.

Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.