Tysklandsresa

Vi har hyrt en minibuss för att åka och hälsa på mina tyska kusiner.

På onsdagen tog vi bussen från Cityterminalen till Västervik och anlände vid tre-tiden. Vi hämtade den hyrda minibussen och for ut mot Ankarsrum för att packa bilen. Lillebror Mattias och syrrans äldsta dotter Ida skulle följa med. På torsdagsmorgonen vid femtiden for vi mot Hälsingborg. Jag och Mia läste CD-bok nästan hela vägen ner. Vid 11-tiden kom vi fram till Hälsingborg och for över mot Danmark. Det blåste en hel del när vi reste genom Danmark och min biologiska mor körde alldeles för fort så det kändes som om den höga och klumpiga bussen höll på att blåsa av vägen flera gånger. Thomas krökade som vanligt på väg ner och kräktes traditionsenligt. Det var andra gången Maria träffade mina riktiga föräldrar och det var lika pinsamt denna gången som förra. Vid fem-tiden på torsdagen kom vi fram till Hamburg och lastade in oss i den alltid lika rökiga lägenheten. På kvällen gjorde vi inte så mycket annat än att äta en typisk tysk äcklig middag bestående av ägg, kokt potatis och senapsås vilken var en riktig blåsning när man var så hungrig efter en hel dags resa. Resten av kvällen spenderade vi sittande i soffan och dricka pilsner som vi köpte på båten ner. På fredagen åkte vi till en liten hamnstad vid floden Elbe och tittade men det var blåsigt och regnet hängde i luften. Det var jag, Mia, Mattias, Ida, morsan, och moster Petra smat kusinerna Andreas och Kristina. På lördagen åkte vi först till Karstadt, ett stort köpcentrum. Jag och Mia tittade efter kamera och CD-freestyle men priserna var ungefär som i Sverige så det blev inget inköp. Denise fick lite kläder.Vi fikade och for hem. På kvällen åkt evi till ett tivoli som hette Dom men det var ganska tråkigt. Ungarna åkte lite och red på ponnys, vi drack några öl på en restaurrang men rätt snart ville de andra åka hem. Så vi passerade MC Donnalds och sedan satt vi där i soffan igen och kunde knappt urskilja varandra i rökmolnet. Denise höll vi mestadels i vårt sovrum som var hjälpligt fritt från rök och konstant öppet fönster. Det är inte bra när man själv som vuxen känner av det i halsen. Vi satt förvisso mitt i det mestadels. Inte mycket hänsyn visade man heller. till en början gick de ut på balkongen och rökte men snart blev det för kallt och obekvämt. Det var rätt skönt när söndagen kom och det var dags att åka hem. Vi for hem vid tre-tiden, handlade på båten, käkade i Hälsingborg och landade i Ankarsrum igen vid två på natten. På måndagen åkte vi hem med ett-bussen tillbaka mot Stockholm och det var otroligt skönt. Jag minns tydligt känslan från när jag var liten vägen bort från allt, hem mot Stockholm igen. Vi hade mycket packning, tre väskor, 2 lådor öl och en ryggsäck och Denise så det var lite slit att ta sig hem.

Hamburg, Hamburg, Germany

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.