Lånat en amatörradioapparat

Det är inte helt tillåtet eftersom jag inte innehar något tillstånd, men jag har fått låna en amatörradio av en kompis för att se hur bra det funkar här ute i Haninge. Jag har såklart inte sänt med den men lyssnar och hör hur bra det funkar. Ett litet 1750-pip någon gång för att se om jag får upp någon repeater och det verkar funka. Jag vill så gärna ta certet men jag har svårt att ta mig för verkar det som. VHFen är ju jättekul men den får ju bara användas i marin miljö och inte till skitprat utan seriös trafik. Tar man amatörradio certifikat kan man ju prata normalt med kompisar på samma sätt som via mobiltelefon. Roligt! Det här är en söt liten Icom-apparat jag just nu glömt namnet på. Men liten och kompakt.

[tags]Amatörradio[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.