Artister mot nazister

Lillebror Mattias och flickvännen Maria kommer på besök för att gå med oss på Globen och titta på galan ”Artister mot nazister”.

Vi lämnade barnen hos mormor och tog en taxi till Globen. Det hela började i 110 med Thåström som kvällen till ära hade med sig Per Hägglund på keyboards. Ljudet var lite egendomligt i början men tog sig efter ett tag. Sundström fortsatte konsterten med sin extremt vackra visa ”Fisk i en skål”. Lars Winnerbäck framförde ”Nånting större” från den kommande plattan Singel (2001-03-05), kanske inte den allra bästa låten jag hört, men det funkade. Hiphopkollektivet gjorde förvisso en tänkvärd låt om 4 rasistdåd. Men, men i övrigt har jag mycket svårt för den genren. The Ark, som för det mesta är bra… gjorde kvällens enda bra sångframträdande. Ola Svensson ÄR en enastående sångare. The Ark kompade senare Richard Wolf. Bögigt och kul. Den alltmer vindögde Joppe Pihlgren sjöng en underbar duett med Sahara Hotnights – Solglasögon. Satan vad bra =)!! Och Superia med ”Permission” var grym! Kul med tuffa tjejer. Andra akten vad lite trist. Skrattade emellertid gott åt Carl-Einar
Häckner. Kul typ. Det absolut roligaste var att höra Markoolio ropa ”Kom igen Wihe!!!” när han sjöng tillsammans med denne och Ledin (som för övrigt var fruktansvärt tråkig i sitt solonummer…) Inför finalen saknades Peps vilket var lite synd. När allt var slut åt vi korv utanför Globen och lyckades till slut få en kufisk Stockholms-taxi att köra oss hem.

Hiphopkollektivet – Glöm Aldrig

Sahara Hotnights , Joppe Pihlgren – Bakom Mina Solglasögon

Joakim Thåström – Älska Dig Själv

[tags]Artister mot nazister, Globen[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.