Vi är båtägare

Idag skrev vi under köpekontraktet för Monami, en Boghammar Weekend Cabine från 1962. Jag, min sambo och vår yngsta dotter Emilia, min bror Mattias och hans flickvän hyrde en bil och tog en semester och styrde norrut. Målet var Kramfors där båten fanns. Vi bodde på ett litet trevligt hotell och skämde bort oss med middagar, studiebesök på Hundskolan i Solefteå och andra trevligheter. Vi fick i sista stund kontakt med en besiktningsman som bodde i närheten och som var villig att hjälpa oss för en överkomlig penning. Vis av tidigare båtinnehav ville jag att det skulle bli bra. Monami fick rimligt många och väntade anmärkningar men inget som avstyrde köpet. Det var undermåligt brandskydd, slarvigt dragen el och gasol, slitna bränsleslangar och annat småttigt lätt fixat. Motorn var en helt ny Volvo AQ171C, 16 ventiler och 171hk. Mahognyöverbyggnaden skulle kräva en del förfinande underhållsarbete men aluminiumskrovet var fint. Det enda som var slitet där var hjärtstocken som var angripen av rost och skulle behöva åtgärdas i framtiden. Det kändes nästan OK på hemvägen eftersom man bara fick båtnycklar med sig hem. Nu återstod att ordna trailler hem innan våren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.