Sjösatt och klart!

En stor klump i halsen och sten från bröstet har försvunnit. Idag vid 13-tiden sjösattes vår båt Monami och allt gick bra.

[Bild på Monami] Med ett gurgel gled hon av släpet ner i det vårsvala vattnet och ingen av mina mardrömmar om forsande vatten eller annat besannades som tur var. Trots att vi provkört motorn för några helger sen, var hon lite seg att få igång, men när väl frosten hade spottats ur gick hon som en klocka. Jag ägnade dagen åt att pula i båten med allt som ska göras och det är en hel del. Dessa dagar beklagar man att man har ett jobb man måste gå till. En liten provtur hann vi med också, helt underbart och en riktig försmak om vad som komma skall. Men eftersom vi inte känner båten så väl, saknade sjökort just då och inte hade någon direkt koll på hur mycket bränsle vi bar på, så blev det bara en kort provtur och sedan in till hamn igen. Klockan var dessutom ganska mycket och mörkret är ju inte en sjömans bästa vän direkt. Men nu är det gjort och bara resten kvar. En hel del arbete, men förhoppningsvis mycket kul också =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.