Julbord på Grinda

Julen är här, en årstid som åtminstone inte är min grej. Men gör man nåt roligt går det fortare och lättare.

Så vi bjöd mina svärföräldrar på julbord på Grinda värdshus. Vi har ju varit på Grinda på semester väldigt många år i rad och trivs bra där ute och är man som jag — lite crasy i havet — smakar även julbord bättre på en ö! Vi tog båten från Strandvägen vid 17-tiden. På väg ut drack vi några öl, det bjöds på glögg och pepparkakor. Barnen tyckte såklart det var jättekul! Väl framme gick vi från västra ångbåtsbryggan upp mot värdshuset. Det luktade god mat och öppen eld, urmysigt! Som vanligt vid julbord äter man ju mindre än man tänker sig från början, men det var riktigt gott och barnen hade high-life och sprang maraton mellan bordet och godisbuffén. Klockan 22 avgick båten hemmåt igen och landade åter på strandvägen. Pappan bjöds med barnen som ursäkt upp på bryggan för att titta. Barnen var mest trötta och jag fick väcka Jesper. Annars hade han nog blivit sur om han fått veta att vi vart på bryggan medans han sov. Framme i stan igen tog vi oss via Hamngatan och Sergels torg upp
igenom ett nattstökigt Stockholm, genom tunnelbanan och upp till pendeltåget för att åka hem. Alla slocknade som ljus, nöjda med en trevlig kväll :-)

[tags]Grinda[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.