Hemtransport av ny båt

[Bild på Olivia] Kompisens båt körs hem från Skärholmens båtklubb i Mälaren till hemmahamnen i trakten av Nynäshamn. En resa på dryga 50nm. Vi avgick 07.30, passerade Hammarbyslussen vid niotiden. Den långa streckan från Baggensfjärden ända ner till Nynäshamn har man gjort förr och den var inte rolig då heller. Särskilt inte i 5,9 knop, med en ny båt, aningens för lågt oljetryck och till en början ett ojusterat slirande backslag som fylldes med kopparflis innan vi slutligen fick det att driva utan att slira. Gamla Ablinmotorer är dock pålitliga och denna O411 var inget undantag. 18.15 landade vi i hemmahamnen straxt intill min egen båt. Fruar och barn väntade med tänd grill, kött, korv och pilsner. Det tog en stund att bli av med träsmaken efter ca 10 timmar till sjöss =). Vi fick dock genomföra hemfärden utan släpjolle backup eftersom vår Micro Fun inte levererats än. Men det gick ju bra ändå.

[tags]Nynäshamn, Muskö, Dalarö, Båtar, Båtköp[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.