Med familjen på marinan

Idag åkte både vi och våra grannar ut till båtarna med grillkorv och kaffetermos. Målsättningen var att göra lite nytta och byta oljefilter i kompisens båt. Under hemtransporten den 6:e maj låg oljetrycksmätaren oroande lågt och min egen gyllene regel, börja med det enklaste. Och när oljefiltret väl var bytt hoppade mätaren upp på grönt som en möbelfjäder =) Det gamla filtret var tungt som bly så det var nog inte bara olja i det och det var heller inte bytt i förrgår. Trist när folk slarvar med sånt. Sådant gör att motorerna lever längre helt klart och i det här fallet kostade det inte mer än ca 150kr. Lite värre på min båt som har en annan sorts filter som inte går att byta. Det går att rengöra genom att snurra på en vev före och efter gång men jag skulle vilja byta ut det mot ett vanligt utbytvart filter. Får se om det går att få tag på och om jag vågar skruva i dom där gamla grejerna. Risken är väl att man aldrig får ihop det igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.