Med familjen på marinan

Igår var vi på fest så det var lite segt upp. Och vädrets makter gjorde inte sitt allra bästa. Men vi kom iväg till den lokala ICA-butiken och införskaffade kött och hamburgare för kvällens grillning. Köttet lades i marrinad och en härlig sallad skas och sedan bar adet av, vi och våra bästa kompisar och alla barnen. Självklart lekte vi med Micron, både pappor och barn ville få sitt lystmäte i fart och fläkt tillfredställt =) När vi ätit lunch skulle alla iväg i deras båt på jungfrufärd med alla fruar och barn — totalt 4 vuxna och 5 barn. Jag och Mattias flyttade båten till nocken på bryggan där vi lättare kunde lasta i barn, min höggravida fru och annat innan det bar av. På väg ut visar det sig att styrningen inte längre fungerar. Vi glider runt i cirklar ute på viken och konstaterar att wirern hoppat av sitt hjul. Jag fick agera styrman på knä på durken dragandes i rätt wire för att svänga. När vi lagt till hade vi några minuters pyssel att få den på plats igen men till slut fungerade styrningen som den skulle. Vi la med förnyat hopp åter ut och satte kurs på Kaffeholmen någon distans bort. Det blåste lite och var inte jättevarmt när vi ankrade och fikade. 4 vilda barn som hade myror i baken var lite mycket för den lilla båten och jag undraded vart jag gjort för fel i min barnuppfostran eftersom jag växt upp många syskon på en så liten båt i veckor i streck. Jag antar att det var efter lång träning som det fungerade. Väl i land satte fruarna igång med grillen medans vi tog micron ut och fotograferade våra båtar från sjön. Vi behöver båda lite bra bilder på. Grillningen gick bra och vi käkade inne i värmen i vår båt och då kom även regnet i riklig mängd. Som vanligt började barnen leka perfekt sista halvtimmen före hemfärd efter en hel dags uttråkat klagande. Väl hemma igen somnade barnen helt ovaggade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.