Elfel

Jag och Mattias tog kaffetermosen med oss ut till marinan för att byta olja i hans båt. Oljebytet gick smärtfritt och vi ville ta en tur för att se så oljetryck och annat bestod. Precis utanför vår vik tvärdog båten, jättekul :-)! Efter lite undersökningar visade det sig att all el var borta, ingenting fungerade. Vi vinkade åt en förbipasserande på väg in mot marinan men de avvisade vårt behov av hjälp. Deras egen motor lät inte helt frisk, hackade och gcik dåligt och dom ropade något om för mycket olja. Men lätt iriterade över deras osjömannamässiga beteende fick vi börja rota bland kablarna för att försöka lokalisera felet. Vi svor en smula över att vi just för denna korta tur bestämt att lämna Micron hemma. Annars hade vi kommit hem för egen maskin. Det visade sig att båten var i lika stort behov av en genomgng av elsystemet som min båt. Gamla slitna, mångfaldigt skarvade kablar, liggande huller om buller i vattnet i kölsvinet. Snart hittade vi ett glappande kabelnystan som det blixtrade oroväckande om.
När det var kontakt, startade maskin igen och vi kunde tuffa hemmåt. På väg in mötte vi anders från marinan som fått besked om vårt problem ute på fjärden men han kunde vända hem igen.

[tags]Oljebyte, Motor[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.