Rökförbud på krogar

Idag införs det av många efterlängtade rökförbudet på krogar och restauranger och ingen är idag gladare än jag! Jag har följt debatten och har haft väldigt svårt för att hålla mig för skratt. Alla motargument har varit så komiska. Man har tyckt att det väl är bättre att folk röker som galningar och att det stinker av det än att man känner ”doften” av armhålor, fotsvett och annat. Av alla rökningens dåliga ursäkter är nog just det där det bästa tror jag.

Visst, ibland när man är ute och äter lunch, speciellt vintertid och höstar så kan det ligga en vag stank av våta strumpor och det är väl inte så jädra kul kanske. Man undrar ju rent allmänt ibland när man går på stan och passerar människor när dom senast passerade duschen. Men att kompensera det med giftig cigarettrök är en udda lösning på problemet.

Nästan lika roligt är alla röster som Aftonbladet fört fram. Så tycker läsarna om rökförbudet. Här framförs förståss många positiva kommentarer men såklart också även en och annan säger att när rökförbudet inträder så slutar jag och mina vänner att gå ut! Jag antar att tanken då är att vi ska tänka ”å nej, snälla, vi ändrar på detta för att just DU ska få fortsätta förstöra våra liv!” =) Men jag känner bara — stanna hemma då. Men likväl kommer ju ändå just DU att gå ut på krogen om några veckor när den här hysterin lagt sig och jag sätter då en pilsner på att Du kommer tycka att det ändå är rätt skönt.

Ett av mina favorithak på Södermalm i Stockholm är Soldaten Svejk, en trevlig pub med god mat och god pilsner. Men när man suttit där som icke rökare en hel kväll och vaknar upp dagen efter känns halsen som om man varit storrökare hela sitt liv och hela badrummet stinker av inrökta kläder. Och om kreti och pleti stinker svett på krogen slipper jag åtminstone få med mig stanken hem.

Sist och absolut inte minst har det ju varit personalens hälsa som vart i fokus. Att dag efter dag leva i detta är inte hälsosamt även om man själv är storrökare. Att det sedan kommer innebära en del minskade intäkter i form av rökverk tror jag lätt kompenseras med att fler kan gå ut och vill sitta längre. Kanske kan vi se fler barnfamiljer ute på de svenska krogarna? Det vore väl trevligt! Jag skulle hittills inte drömma om att ta med mina barn ut i den miljö som varit hittills. Vi är väl ändå rätt många 70-talsfödda barn som minns rökande föräldrar i bilen, som öppnade fönstret för att vädra men som bara fick till följd att allt blåste in i baksätet.

Nä, att rökare ska få förgifta andra är lika absurt som att narkomaner skulle dela med sig av sitt missbruk och biverkningar. Var och en måste få välja själv och nu kan även rökare välja att antingen sitta kvar eller gå ut!

[tags]Krog, Krogen, Restaurang, Restauranger, Röka, Rökning, Rökförbud, Rökfri, Rökfritt, Cigarett, Cigaretter, Kropp, Hälsa[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.