Vintertrött

Så är vår väntade, men inte särskilt efterlängtade Stockholmsvinter här…

Min fru påpekade att hon inte kunde påminna sig att jag tyckt att snön som kom förra veckan var rätt okej så länge hon kunde minnas. Men det kändes ganska bra, några minusgrader, lagom med snö, plogningen funkade och solen sken på det där vintriga viset. Stora båten konserverad i god tid och lilla båten på plats i varmgarage. Alla sådana där årliga orosmoment som bara ger än ångest och stress var undanstökade i god tid i år för en gångs skull. Man fick skotta sin egen garageuppfart och känna sig lite duktig, barnen lekte med spark och snowracer.. Men sen kom det… Slask, smuts och råkallt mörker.. Vi kurerar det med mycket tända ljus, varmt och gott inne. Vi väntar på vår nyinköpta öppna spis som borde komma denna veckan men den där känslan av att vintern nog kan bli rätt OK smälte bort i takt med den snö som fallit och jag känner mig ungefär lika seg och smutsig inuti som de saltdränkta vägarna.. Måtte det bara bli en lugn och harmonisk och stress- och kravfri jul. Men det är väl inte så troligt eftersom man redan har tankar på hur fan pengarna ska räcka över julen som inte är någon billig högtid direkt och vad för saker man ska köpa till barnen som både är hyfsat vättigt och samtidigt billigt och som dom blir glada för =) Låter som en omöjlig ekvation.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.