Hundkurs

Den 6:e mars bar det av till Solhaga i Markarydstrakten för kurs med hunden.

Det var dags för den sista av obligatoriska uppföljningskurser för mig och Gustav. Visst kände jag mig lite nervös trots att jag visste att vi på det hela taget lyckats bra och att jag känner min hund ganska väl efter drygt 1½ år. 07.20 avgick tåget från centralen i måndags och straxt efter 12 var vi framme. Vi kom sist av alla deltagare lagom till efterrätten i lunchen. Under veckan hade vi mestadles teoripass under förmiddagarna när det var som kallast ute, runt -20° grader. På eftermiddagarna var vi indelade i grupper och på tisdagen var jag och TGstav inne i Markaryd city, på onsdagen körde vi ett dressyrpass och på torsdagen hinderbana. Teoripassen bestod av dressyrteknik, mentalkunskap och information från veterinären. På fredagen bar det av hem igen och även om det var en rolig och givande kurs, kändes det helt klart bra att vara på väg hem igen.

[tags]Ledarhundar, Hundar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.