Stora förändringar

Jag har nog alltid haft svårt för stora förändringar, och när jag ser sådana som Martin Beck på TV krisa över sin dotter som växer upp, har jag inga problem att rellatera till det, och det är jag nog inte ensam om =)

Och som Gandalf säger i slutet av Sagan om ringen-trilogin, ”jag säger inte sluta gråta, inte alla tårar är av ondo” så har jag nog på senare år så smått börjat lära mig att leva med förändringarna i livet, stora som små.

Och visst har vår flytt inneburit stora förändringar som strukits under av att barnen växer och blir äldre. I vissa perioder i barnens utveckling tar de såklart större kliv än andra och så är det nog nu och jag är övertygad om att flytten hjälpt till. Denise går i en skola nära hem — mindre än fem minuters gångväg, hon har fått egen hemnyckel och som ikväll var hon och Jesper på disco i deras nya skola. De klädde om, gick dit själva med fickpengar och halv nio ringer dem hem och säger ”vi kommer nu, vi är trötta” och så traskar dom den korta biten hem. När vi så tar sista kvällspromenaden med hunden leker de en sista stund på gatan innan sovdags och fåglarna kvittrar trots den sena timmen.

Det är vår och det är underbart! Hur ska det då inte bli när det blir sommarlov?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.