Nya båten får ny utrustning

Det roligaste med ny båt förutom att allt funkar och man är stormkär — är att köpa ny utrustning =) Och båten vi köpte var utrustad med jordens mest basic ekolod och logg. Ekoloden lägger av vid djup större än 20 meter eller när det gungar för mycket pga sin inomskrovsgivare och loggen la av halvvägs hem i fredags. Det går dessutom inte att nollställa. Vidare är utrymmet så mycket mindre än i vår gamla stålbåt så det inte är lika lätt att ha en PC stående där längre. Egges PC for dessutom i durken vid Djurgården. Som tur var höll den men ändå. Ska man montera PC fast blir det platsödande armar och leder.

Så idag begav jag mig iväg till Båtaccenten för att köpa navigator. Jag hade läst på några dagar och fastnat för Garmins GPSMAP 2110C, en plotter med 10″ TFT-skärm och en rad mer eller mindre nödvändiga funktioner. Och så kunde den plotta också =) Den var förberedd för att visa AIS-data också vilket inte är så tråkigt. Tyvärr fanns den inte i lager så det blev inte att åka raka vägen hem och klämma och testa vid köksbordet men det skulle inte ta så lång tid innan de fick in den.

Sedan blir det nog skärm och DVD-spelare till barnen så att man kan roa dem. Sjunkit i pris något otroligt. Det blir mycket att släpa på till och från båten. Sådant vågar man knappast lämna men jag har ju tidigare haft min navutrustning i flytande vattentäta väskor och det har funkat kanon tidigare.

I övrigt behöver vi inte införskaffa något speciellt. Lite småplock som motorrumsfläkt och dylikt. Tack vare köpet av navigator får servicen av värmaren vänta tills nästa säsong.

Nu ska vi först bygga kök här hemma någon vecka lite drygt. Sen hoppas jag det blir en underbar båtsommar!

[tags]Bonum 25, Garmin, Ekolod, Sjökort, Navigering, Navigator, GPS, Båtar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.