Nu bygger vi kök!

Äntligen har vi kunnat börja efter lite förseningar!

IKEA skulle leverera vårt kök i fredags. Men efter att ha burit ut två bänkskivor ur lastbilen sa chaufförerna tack och hej och åkte =) Aningens förbryllade ringde vi IKEAs reklamationsavdelning för att efterlysa ungefär hela vårt kök förutom bänkskivorna =) Efter en del råddande visade det sig att IKEAs transportbolag haft ”datastrul” (oj så ofta man själv dragit till med den lögnen =)) och helt enkelt missat 600 kilo varor på en pall! Men deras kundtjänst var mycket profsig och snabb och godset återfanns efter några timmar och på en utkörningscentral i rätt stad dessutom =) Leveransen bokades tills idag istället. Vid elva-tiden kom lastbilen en andra vända och nu fylldes vårt garage av en jättepall med varor plus en ny diskmaskin. Vi har nu mot dagens slut skruvat ihop alla under- och överskåp och ska fortsätta imorgon med högskåp och överskåp till kyl och frys. Därefter börjar utmaningen att hänga dem på plats. Lite småpyssel med montering av ben och sådant såklart. Men det är inte utan att vi längtar tills bänkskivan läggs på, vattnet och avloppet kopplas in och hålet för induktionshällen är sågat. Tills dess är det lite att göra som även involverar elektriker och ventilationsfirma. Sammanfattningsvis nu när vi kanske nått knappt halvvägs kan man säga: jobbigt men kul nu när man börjar bygga och inte längre river.

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.