Träbåtsarbete

Jag och MP åkte ut till marinan efter jobbet för att göra lite nytta och ta igen det vi inte fick gjort igår =)

Målet för dagen var att med varmluftspistol och kaffetermos i lasten skrapa rent rufftaket på MPs båt så att den kunde lackas om. Målet var att hjälpa till men eftersom vi bara hade min varmluftspistol slutade det med att jag mest var socialt stöd. Helt lönlöst att skrapa utan varmluftspistol. Men med gick det såklart fint. Minns när jag själv hade träbåt vilken lättnad varmluftspistolen innebar efter att ha försökt utan både med vanlig skrapa och stämjärnsmaskin. Vid 10-tiden var MP klar och jag hade tillbringat lite tid med mitt glappande elsystem som visat sig igår. Jag lokaliserade kabeln det var fel på men lyckades inte konstatera om det var i kabeln eller i kopplingslisten. Jag lyckades få matarpumpen att sacka när jag rörde kabeln och kunde dra slutsatsen att någonstans i närheten var det inte 100% kontakt. Men när kaffet var urdrucket, myggen blev mer påstridiga och klickan gick, så packade vi in oss i bilen igen och for hemmåt. MP blev klar med sin skrapning och kan nu se fram emot att slipa lite och dra på ny fin lack och sedan sjösätta. Jag är glad att jag inte har träbåt även om en fin och välskött dito slår mycket.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.