Sjösättning

Så var det då dags för MP att sjösätta sin båt, aningens sent kanske =)

Träbåtar mår ju halvbra av att ligga på land länge. Nu gick det åt mycket tätning och ändå fick vi slita som djur första timmen trots att båten hängde i kranen en stund. Igår vid 17-tiden sjösattes hon och några timmar senare klarade vi oss utan kran och med tre pumpar. Vid 10-tiden på kvällen drog vi bort henne till bryggan vid min båt så att vi kunde ta skydd mot mygg och fukt men ändå hålla koll. MP flyttade in kopplingen till stora länspumpen in i min båt så vi kunde sitta där och slå av och på pumpen vid behov. Straxt efter 12 klarade den sig på dess egna pump trots att den pumpade ganska ofta. Vid 1.30 inatt gick vi och lade oss och hade klockorna ställda på varsitt pass. Jag gick upp vid halv fyra och allt såg bra ut, likaså vid 6-tiden när MP gick upp. Vid 9-tiden idag åt vi frukost och tog Micron upp till Frinsholmen och tog ett förmiddagsdopp. Det blåste lätt nordlig och solen dolde sig bakom målnen så det kunde varit skönare i luften. Men vattnet var helt okej. När vi kom tillbaka körde vi MPs båt för egen maskin bort till rätt bryggplats. Då uppstod nya strålar in i skrovet antagligen av vibrationer och spånningar i skrovet. Men fortfarande gick det med dess egna pump. Vid 2-tiden kom Ulrika med mat och fika och vid 16-tiden åkte vi hem. Det blir väl ett återbesök ganska snart för att se så allt fungerar som det ska.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.