Premiärtur ut till båten

Dagen började med störtregn och blåst från att ha vart så fint en hel vecka.

När jag vaknade i morse lade jag ner min plan at åka ut till marinan. Det regnade i sidled och var riktigt otrevligt. Men fram mot 15-tiden klarnade det upp och solen tittade framoch värmde ordentligt. Jagändrade mig och packade ryggsäcken full med kaffe och bulle och båttillbehör och gav mig iväg. Fick börja med att avlägsna enorma mängder vatten från pressäningen som samlats runt skarndäck. Min konstruktion med linor för att hålla upp täckningen hade inte funkat. Min svindyra 2000kr-pressänning hade repats upp på ett ställe där det fanns en vass kant, klart iriterande. I båten var det stökigt och skitigt,som jag lämnade det. Fendrar, jösstake och glycoldunkar låg om vart annat och man förbannar sig själv varje vår att man inte städar upp mer innan man lämnar skutan för vintern. Men det är väl inspirationen som saknas. Men nu är i alla fall kapellet inlämnat på översyn, förra sommarens krånglande cirkulationspump till kylningen är nyinförskaffad och visade sig vara rätt pump. Jag hade givetvis inte tagit med den gamla hem över vintern utan handlade ny på måfå. Ibland har man tur. Och det finns såklart att göra, ett par fönster ska tätas, instrumenteringen ska flyttas lite och kompletteras med akustisk templarm som jag köpte förra året och VHF-radion ska äntligen monteras. Har hittat en perfekt plats där den kan monteras infällt utan att göra åverkan på plasten, men då måste som sagt instrumenteringen flyttas några centimeter. Men det blir ett projekt när hon ligger i sjön. Så fort kapellet är klart ska jag börja fundera på bottenmålning och sjösättning. Marinan har byggt in mig lite så jag vet inte hur dom ska lösa det om de som ligger utanför vill sjösätta senare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.