Nexxtech talande multimeter

nexxtech-multimeterHörde ett repotage på en podcast att det fanns en talande multimeter i USA och började genast leta. Hittade firman som sålde dem och malade och frågade om vi (min arbetsgivare) fick bli återförsäljare, och svaret var positivt!

Jag mailade och kollade intresset bland andra tekniknördar och det visade sig vara stort. Jag beställde hem en bunt som gick åt innan de ens anlänt till Sverige :).

Men en tog jag såklart till mig själv och den fungerar väldigt bra! En smart finess med den är att det finns en knapp på plusproben. Kort tryck på den ger mätvärdet i tal och långt tryck tänder belysningen, men inte bara i displayen! Topparna på mätproberna börjar också lysa ganska ordentligt. Perfekt om man mäter i trånga utrymmen.

Den mäter både lik- och växelström, resistans och kapacitans och frekvens och ström. Tyvärr bara 0,4 ampere men det känns mindre viktigt. Den här kommer bli kanon i båten och säkert även i andra sammanhang! Priset var väldigt imponnerande. När vi importerat, betalat tull och moms och lagt på lite marginal hamnade den på typ 700kr, bara lite dyrare än en likvärdig vanlig multimeter. Vi kommer säkert inte sälja några mängder men ändå!

[tags]Elektricitet[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.