Ny mobiltelefon, Nokia E51

nokia-e51Jag måste bara poängtera att jag faktiskt jobbar med sånt här :) Nog för att jag är mobilnörd men någonstans skulle gränsen även ha gått för mig om jag handlat alla nya telefoner privat. Men jag skriver om mina klara favoriter!

Och en av dem kommer helt klart bli Nokias E51 som nu börjar bli populär bland våra kunder. En tunn, slimmad mobiltelefon med bra och stora knappar i sifferknappsatsen — stora för att vara Nokia. Nokia är annars dålig på att göra bra knappsatser tycker jag.

Det jag gillar extra mycket med den här telefonen, är de fyra funktionsknapparna till höger och vänster om navigationskorset. Här har Nokia tänkt ett steg längre! Den översta vänstra knappen är menyknapp och går inte att ändra. Men de övriga 3 går alla att programmera om hur de ska bete sig vid kort- respektive långtryck. Och tre vättiga funktioner är lätt att identifiera med de här knapparna.

Kalender knappen öppnar kalendern vid kort tryck, och öppnar ett formulär för att skapa ny avtalad tid med långt tryck. På samma sätt fungerar kontakt- och meddelandeknapparna. Kort tryck öppnar Kontakter respektive meddelanden. Långt tryck öppnar formulär för att skapa ny kontakt alternativt nytt meddelande av valfri sort. Väldigt trevligt!

Telefonen har kamera och Fm-radio och i övrigt alla de vanliga funktionerna. Trevlig att skriva på och lätt att få upp hastigheten. Känns proffsig i handen. En klar favorit!

[tags]Mobiltelefohn, Mobiltelefoner, Mobiltelefoni, Nokia, Nokia E51, Symbian, Symbian 60, Symbian S60, Nuance, Talks, Skärmläsare, Synskada, Synskadade, Funktionshindrad, Funktionshindrade, Funktionsnedsättning, Blind, Blinda, Tillgänglighet[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.