En riktig QSO-kväll

I kväll har jag haft min första ordentliga QSO-kväll på kortvågsbanden, mest 20-meters eftersom det är det som funkar bäst med min CP-6 antenn.

Igår fick jag leverans av ett styck kortvågsrigg på prov för att se om jag vill köpa den — och det råder det nog inga tvivel om :-). Läs mer om den så småning om under amatörradio-sidorna.

Men under de heta timmarna här mellan 19–21 ikväll har jag haft ett 10-tal QSO’n med Belgien, Holland, Italien och norge. Det som jag redan upptäckt och tycker är lite trist, eller kommer bli trist är väl kortheten i QSO’na. Man utbyter tydligen mest anropssignal, hörbarhet, geografisk plats och land och namn och vid något enstaka QSO pratade vi väder.

Men suget ökar helt klart och jag ska köra vidare.

73 de sa0bcc

[tags]Amatörradio, Kortvåg, Elecraft, Elecraft K2[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.