Färjan på Kanal5

Ikväll gick första avsnittet av Färjan på Kanal5. De har filmat passagerare och besättning ombord på M/S Cinderella under några veckor och gjort serie av det. Det ska bli spännande. som Arne Anka sa, eller han citerade nog någon ”en dramatikers främsta uppgift är att visa folk så som dom inte vill bli sedda” och lite så är det nog i den här serien. Expressen skriver idag i sin artikel ”Visa inte vår otrohet i tv” att många resenärer är oroliga för att deras otrohet ska synas i TV. Jag känner inte så stor sympati annat än för alla dom pojk- och flickvänner, äkta män och fruar som suttit hemma intet ont anande. Om ett och annat äktenskap eller förhållande kraschar på grund av det kanske det är mer skönt för dom att det sker nu istället för att bedras om igen.

Men jag tittade på kvällens program, emot mina principer om förnedrings-TV och det motsvarade väl förväntningarna. Bartendern kändes inte som någon strålande kompetens annat än möjligen i att blanda drinkar. men visst, han kanske fyller sitt syfte på sin post. Den påminde mig om en dokumentär som Sveriges Radio gjorde som jg tror hette ”en bartenders bekännelse”. Kändes ungefär som om serien kommer framställa det ungefär likadant. Hångel och sprit.

[tags]TV, Kanal5, Färjan, Cinderella[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.