Sista turen för i år

Skönt att det blev ännu en sån där härlig söndag med sol och vackert väder. Tanken var att byta olja och oljefilter i båten vilket ju alltid är en bra ursäkt att ta en extra lång tur för att få oljan riktigt genomvarm. Jag och Egge avgick hemifrån redan vid 8.30-tiden med kaffe och smörgåsar ut mot marinan. Vi valde att runda Herrö under Högbron mellan Herrö och Himmelsö och upp längs västra sidan av Herrö. Eftersom ingen av oss ätit frukost gjorde vi ett stopp i viken bara på andra sidan vägen från marinan. Sedan fortsatte vi upp längs Herrö och och ner mot Skramsösund där jag ringde mina föräldrar för att se om dom var hemma och ville ha besök. De har ju inte heller sett nya båten.

Vi bjöds på kaffe på bryggan i solen och blev sittande alldeles för länge och pratade, och tittade på nya bastun som höll på att byggas. När vi väl lyckades slita oss tog vi ungefär samma väg hem fast genom det tidigare förbjudna sundet mellan Muskö och Skramsö och tog sedan Rännilen/Yxlö Kanal tillbaka mot hemmahamnen Wik-Inn Marina igen.

Oljebytet gick bra och den nya manuella handpumpade vakumsugen jag skaffat fungerade utmärkt. Jättefina utrymmen runt maskinen. Bara oljefiltret satt inte helt lättillgängligt men det gick ganska bra utan spill. Vi körde igenom oljan och fick som vanligt efterfylla lite när filtret fyllts på men sedan var det klart och jag kan beställa upptagning och fortsätta med konserveringen. Känns lite trist att ta upp nya båten innan man knappt hunnit använda den. ändå konstaterade vi att vi hunnit med fler turer och tillryggalagt mångfallt fler distansminuter nu än totalt med förra båten. Farten och smidigheten är helt klart avgörande :-)

Läs även Egges artikel i ämnet.

[tags]Windy 22, Muskö, Båtar, Båtmotor, Motor, Oljebyte[/tags]

2 reaktioner till “Sista turen för i år”

  1. Ja visst känns det lite trist att det skulle sluta så när det började så bra :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.