Håll reda på barnen via mobilen

Mobiltelefonoperatören Tre har nu börjat marknadsföra en tjänst för positionering av barnen med hjälp av mobiltelefonen. Den tjänsten har man nog förvisso haft ett bra tag nu men först nu börjat pusha för ganska rejält. Man gör inställningar för ditt barns mobil att den kan sökas av föräldrarnas mobil och därefter sker positioneringen via GSM, eler snarare 3G-nätet. Föräldrarna kan sedan se på ett ungefär var barnen håller hus antingen på en karta i mobilen eller via inloggning på dator. Eftersom spårningen sker via 3G-master så blir positioneringen inte så exakt — enligt uppgift 400-500 meter men man får ett hum om var dom är. Och tjänsten var inte så farligt dyr för ett familjeabonnemang.

Nu är vi förvisso trogna Tele2-kunder sedan 15 år tillbaka så man byter ogärna bort något som i övrigt fungerar kanon. Allt strul med att flytta nummer, faktura brytperioder och sedan lite prestigeförlust för mig att köra Tre :-) Men detta tycker jag något är fler operatörer borde göra till en tjänst eftersom det ju även är en fråga om säkerhet. visst, bristen är att om ens barn vet om det och inte vill bli spårad, stänger man bara av mobilen eller har ett kontantkort i reserv när man är ute på bus, men den sortens problem kommer man aldrig runt. Barnen kanske inte primärt behöver veta om att vi föräldrar kan se dem via mobilen men det är ganska lätt att motivera som sagt ur säkerhetssynpunkt. Och så länge vi föräldrar har ansvar för våra barn så tycker jag inte det är ett stort integretetsproblem. Speciellt inte när sökningen inte är så exakt.

[tags]Tre, Tele2, Positionering, GSM, 3G, Mobiltelefoni, Mobiltelefon[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.