Bygga mediadator

aopen-mini-pc-mp965-dr-socket-pHar varit på gång ett bra tag men dels inte riktigt orkat ta tag i det och dels inte riktigt vetat vad jag vill ha. Men nu börjar en strategi ta form. Det finns ju ett gäng alternativ. Men vi vill ha en multimedia-dator hemma för TV, inspelning, musik, såväl Itunes som Spotify. Sedan vill man ha tillgång till lite surfmöjligheter vid TVn.

Resultatet blir nog en bygga-själv-konfiguration, något som jag försökt undvika länge eftersom jag är så grymt trött på att bygga hårdvara och alla de problem det för med sig. Bara att plocka ihop allt man behöver är ju ett visst jobb och en halv vetenskap för att man inte ska råka köpa fel CPU eller fel minnen och vara säker på att allt fungerar när det är klart. Det går ju inte direkt att lämna tillbaka.

Så det kommer bli en AOPEN MINI PC MP965-DR SOCKET-P som finns hos Dustin Home. Det är en barebone-PC utrustad med CD/DVD och moderkort i ett superslimmad skal, bara 165 x 50 x 165 mm stor — eller kanske ska man säga liten :-)?

Det man får köpa till är CPU, hårddisk, minnen samt mini PCI kort för TV och WLAN för att få trådlöst nätverk och såklart operativsystem (Vista) och trådlöst tangentbord med inbyggd mus för att få en riktigt smidig och flexibel lösning.

aopen-dvb-t-hybrid-mini-card-mc770aMed det tuffaste CPU-alterantivet, mycket disk och minnen landar ett sånt här alternativ på runt 12.000kr inklussive moms. Men då får man en inspelare för TV-program och kraftfull musikmaskin för både rippad och streamad musik och radio och alla funktioner man har i en vanlig dator. Så nu ska vi börja räkna och sen förhoppningsvis börja bygga.

Läs mer om grunden till datorn hos Dustin Home.

Tillbehör: TV-kort och WLAN-kort.

Uppdaterad: läs fortsättningen Bygga mediadator del II.

[tags]Datorer, MiniPC, Mini-PC, Minidatorer, HTPC, Windows Vista, Vista, MediaCenter, Media Center[/tags]

2 reaktioner till “Bygga mediadator”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.