Bygga mediadator del II

fic-spectra-sp-945ef-htpc mediacenter_remote_control

Nu visade det sig att den lösning vi tänkt bygga och som jag skrev om i inlägget Bygga mediadator inte längre säljs. Den fanns och allt såg normalt ut när ordern lades men när första orderbekräftelsen kom stod det att varan hade utgått ur sortimentet. Och kort efter fick vi mejl från Dustin som föreslog en alternativ konfiguration. Den verkar förvisso både vara billigare och lättare att bestycka eftersom lådan är lite större och har plats för normala PCI- och PCI express-kort. Men bara barebone-lådan med moderkort, förvisso utan DVD, var nästan 4000kr billigare.

pinnacle-pctv-dual-hybrid-pro-tv-kortSå det det lutar åt nu är en barebone-PC som heter ”FIC SPECTRA SP-945EF HTPC BAREBONE CORE 2 DUO” och med ett Pinacle TV-kort. Sedan tillkommer såklart processor, diskar och minnen, trådlöst nätverk och operativsystem. Vi får se vad det slutar med.

Läs även:
* del 1

[tags]Datorer, MiniPC, Mini-PC, Minidatorer, HTPC, Windows Vista, Vista, MediaCenter, Media Center[/tags]mediacenter_remote_control

En kommentar till “Bygga mediadator del II”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.