Hjälpmedelsvisning Aktiva Synskadade del II

Nu är vi här igen, på Aktiva Synskadades kursgård uppe i Örbyhus och precis som förra gången visar vi hjälpmedel på en av deras teknik/datahelger.

Det är ungefär samma folk här som förra gången för 1½ år sedan och vi är de samma och har med oss ungefär samma grejer som då så det känns ganska trist. Jag har haft som filosofi att synas är bra och även om det inte är slutanvändaren av hjälpmedel som bestämmer fullt ut vilka hjälpmedel man ska välja så har jag inbillat mig att man kan påverka valet av grejer och då är det bra om folk känner till vilka man är och vad man erbjuder.

Men Vi har varit på rätt många sådana här visningar nu under de här dryga 2 åren och jag är inte säker på att det har givit så mycket, om ens något av det jag tänkt mig. Just nu känns det mest som slit och släp, packa, bära och resa utan att resan leder någon vart.

Förra gången hade vi bara våra datorer med oss men den här gången tog vi också med lite radiogrejer, dels för att köra själva och dels för att visa vilka hjälpmedel som finns även till radio. Jag har med min Elecraft K2-rigg med styrprogram för dator, talande effektmätare och lite sådant så igår blev det ett litet radiopass med några intresserade men efter det var det ingen som ville köra och det känns som även amatörradio är ett utdöende intresse bland synskadade trots att det är ytterst lämpligt och väldigt roligt.

Men nu har vi packat våra grejer och bussen går snart tillbaka mot stan.

[tags]Arbete, Tjänsteresa, Örbyhus, Amatörradio[/tags]

Uppsala County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.