Helt vridet

20081127001Igår ringde en förtvivlad kund och ville ha akut besök för hans dator och skärmläsare betedde sig skumt. Skärmläsaren läste inte allt och bara i början av körningen men efter en stund slutade den läsa och började säga ”blank” överallt. I mina öron lät det som ett typiskt upplösningsproblem. Sådär kan skärmläsarna bete sig om man ändrar upplösning och inste startar om antingen dator eller skärmläsare.

När kunden kom in visade det sig ganska snabbt att hela skärmen vridit sig 90° så att man fick ha datorn på tävren för att se vad som stod på skärmen. En funktion jag faktiskt inte stött på. Men det kan ju säkert vara bra i vissa fall :) Och i det här fallet tyckte inte skärmläsaren att det var normalt. Så fort min kollega ändrat tillbaka inställningen fungerade allt normalt igen.

Tydligen hade kundens barn kommenterat det hela och där slås man av att många har svårt att komma med en vättig felbeskrivning när man ringer in. Såklart har inget hänt, inget har förändrats och inget är konstigt i övrigt. Bara skärmen som vridit sig 90°, det är skumt :)

Förutom pannkakorna var det dagens roligaste :)

[tags]Datorer, Bärbar dator, Bärbara datorer, Laptop, IBM, Windows XP, Windows, XP, Bildskärm, Bildskärmar, Skärmläsare, Jaws, Tillgänglighet, Funktionshinder[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.