Ny version 2.7 av WordPress ute!

Idag släpptes den skarpa versionen av WordPress 2.7. Jag har kört på devel-versioner enda sedan jag började använda WordPress för dryga två månader sedan. Ett mycket trevligt verktyg måste jag säga. Jag övergav Roxen och en egenhändigt ihopknåpad publiceringsmodul som Egge gjorde men det här är klart bättre och gör det lättare för andra i familjen än mig att blogga och lägga ut bilder.

Det jag nu saknar i min WordPress är ett formulär för att lätt blogga från mobilen. Ett med bara de nödvändiga fälten för rubrik, taggar, kategorier och text som är snabbt och datasnålt. Sedan skulle jag önska att den inbyggda mailbloggningsfunktionen funkade vilket den gjort under betaperioden men tycks inte fungera nu längre. Man var tvungen att posta i UTF-8 för att det skulle bli rätt med svenska tecken. Men nu fungerar det inte längre. scriptet wp-mail.php importerar mailet och allt ser OK ut men i bloggen sedan syns bara rubriken men ingen text. Än mindre klarar det bifogade filer vilket är synd.

Jag vet att det finns plugins för att mailblogga men då hamnar inte bifogade filer i WordPress eget inbyggda galleri utan skapar ett eget vilket inte är det jag vill.

De automatiska uppgraderingarna har alltid fungerat utmärkt och nu när den skarpa versionen släpptes kände den även av att jag kör den svenska versionen. Mycket imponnerande.

I övrigt ett kanonbra verktyg!

Läs mer och ladda hem på WP-Support Sverige | Portalen för svenska WordPress-användare

[tags]Wordpress, WordPress 2.7, WordPress Coltrane, Bloggverktyg, Publiceringsverktyg, Blogga, Bloggar[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.