Idol 2008 är över

Nu är äntligen Idol 2008 över! Jag kan inte säga att jag suttit klistrad framför TVn, mest varit ofrivilligt engagerad när TV-ljudet ekat i huset ofta från båda våningsplanen =)

Jag betraktar det mer som ett fenomen än som en verklig utmaning där den bästa ska utses som verkligen kommer gå långt. Nä, mer är det i början förnedrings-TV som vi så gärna vill se. Det man visar om och om igen är de som sjöng falskt och fulade sig och min personliga övertygelse är att det är arrangerat för att underhålla och visa människor så som dom inte vill bli sedda. Som i Big Brother ungefär =)

Senare i programmet övergår det till något annat som jag inte hittar något bra ord för men allt känns som om man har sett det förr, flera gånger i massor med varianter. Ett koncept som går om och om igen i olika tappning och går hem lika mycket varje gång.

Men nu är det slut och ikväll vann inte helt oväntat Kevin. Allice och Loulou var länge mina favoriter under den lilla tid jag följde programmet. Och dom två har verkligen något eget där man verkligen hör att nu är det Hon som sjunger. Kevin var inte dålig men ganska flat och ”no name” och gör det som var enda välsmord pojksångare kan prestera. Inte så att jag kommer höra på radion och hoppa till och tänka ”ja men fan det där är Kevin!” Det lär nog låta som precis allt annat.

Även i detta fallet tror jag tvåan kommer gå längst. Allice har en egen röst, en stajl och där kommer man faktiskt känna igen henne. Och jag hoppas verkligen hon fortsätter.

Det märkte sså tydligt på henne ikväll att hon redan visste att hon skulle bli tvåa. Och i klippen från den gångna veckan på nätet är det Kevin som pratar och flamsar och Allice får inte mångasylar i vädret.

Men jag önskar henne lycka till och hoppas vi får höra och se mycket av henne fram över!

[tags]Idol 2008, TV4, Alice Svensson, Kevin Borg, Johan Palm, Lars Eriksson, Robin Ericsson, Robin Bengtsson, Anna Bergendahl, Loulou, Loulou Lamotte[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.