Kommande boken ”Mia – Sanningen om Gömda” del IV

Förra lördagen skrev jag och berättade att de i P1 Medierna hade ett repotage om Monica Antonssons kommande bok om Mia Eriksson, där hon avslöjar att mycket av det som står där är bluff och påhitt.

Jag har tidigare skrivit om vilka konsekvenser jag befarar att det här kommer få så jag skulle bara upprepa mig om jag gjorde det igen. Men i dagens Medierna i P1 hade man en uppföljning på förra lördagens inslag och vad som hänt den gångna veckan. Jag har såklart med stort intresse följt Monica Antonssons blog och det är bara tråkigt att jag lär få vänta innan boken kommer i något tillgängligt läsbart medie — om den alls gör det. Jag får väl maila henne och fråga om man kan få läsa den digitalt istället =)

Men det som i korthet hänt den gångna veckan är att ”Mia Eriksson” JK-anmält Monica Antonsson för att hon ska ha avslöjat hennes identitet i boken och på bloggen. Liza Marklund har i sin tur anmält ett antal tidnngar som skrivit om boken för Pressens Opinionsnämnd – PO. Hon har givit en intervju i Expressen: ”Jag har aldrig ljugit”. Samtidigt som Liza Marklund hävdar förtal, gör ”Mia Eriksson” en JK-anmälan mot Monica Antonsson för att hon hävdar att hennes identitet är röjd. Två som talar emot varandra ganska tydligt.

När nu boken når oss läsare får vi väl se vad som händer. Och på söndag den 14:e kl10.00 har TV4 Nyhetsmorgon ett inslag där man intervjuar människor i ”Mias” hemstad Oxelesund, missa inte det!

Det här kommer nog bli en rejäl cirkus medialt.

Lyssna på Medierna 2008-12-13.

* Texten korrigerad 2008-12-14 efter påpekande i sakfel i kommentar.

[tags]Monica Antonsson, Mia Eriksson, Maria Eriksson, Liza Marklund, Kerstin Weigls, Piratförlaget, Gömda, Asyl, Mias hemlighet, Emma Mias dotter, Mias systrar, Mia sanningen om Gömda, Trossen, Paradiset, Kvinnomisshandel, Misshandel, Förföljelse, Boktips, Böcker, Sveriges Radio, Sveriges Radio P1, SR, SR P1, Medierna[/tags]

2 reaktioner till “Kommande boken ”Mia – Sanningen om Gömda” del IV”

  1. Hej!

    Liza Marklund har inte stämt någon utan anmält 3 tidningar till Pressens Opinionsnämnd. PO är ingen domstol.

    Vänliga hälsningar

    Hannelore

    1. Tack för rättelsen Hannelore, beklagar min felskrivning. Texten är korrigerad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.