Nu kanske städning kan bli mindre tråkigt!

20081215007Städa är verkligen pisstråkigt, särskilt på jobbet. Och vi har fortfarande inte skaffat ett städbolag. Men nu är det nog äntligen slut på att gno med skurhinkar och golvmopp!

För ett par veckor sedan tjatade vi oss till ett lån av fastighetens städmaskin. Den fungerade inte så bra eftersom den hade en rondell av mjukare slag som gjorde rent. Men det var helt klart ett bekvämare sätt att städa på.

Sedan dess har jag läst på lite och surfat runt och hittade ett företag som säljer mindre städmaskiner för den här typen av lokaler som vi har. Den har riktig borste istället och går på batteri och har en vattentank på ca 15 liter. Sprutar vatten i den roterande borsten och suger därefter upp vatten och smuts efter sig.

Vi har kört av lokalen flera vändor idag och det behövdes… En borste gnor ju mera ner i golvmattan än vad en golvmopp kan göra och det var precis vad som behövdes.

Nu står maskinen på laddning och är rengjord så ska vi fortsätta imorgon. Vi ska ha den till på fredag och se om allt fungerar som det är tänkt och fyller våra behov. Därefter måste ledningen bestämma sig. visserligen får man fortsättningsvis också lägga ner några timmar i veckan på städning men det kommer ble mer noga och renare och ja .. lite roligare =) För roligt är det inte att gnugga över 100kvm lokal med en vanlig mopp. Dels tar det en hel dag, dels innebär det ett antal hinkbyten vatten. En städmaskin löser ju inte heller städning av toaletter och hörn, eller lister. Och, den kan inte diska =) Men med ett städföretag blir man tydligen alltid mer eller mindre missnöjd. Känner ingen som är helt nöjd och aldrig klagar på slarv eller bråkar om vad som egentligen ingår eller ej. Det är nog dessutom så att det till och med lönar sig att ha någon att gå med en egen städmaskin eftersom då behövs varken material eller det är inte särskilt slitsamt.

Priset, inte så farligt. 25000kr för en sådan liten modell. Helt suveränt! Hade man vart rik hade man skaffat tre stycken hem, en till varje våning, för dom är för tunga för att bära i trappor =)

[tags]Arbete, Städa, Städning, Städartiklar, Städföretag, Städfirma, Städmaskin, Städmaskiner, Dammsuga, Dammsugare, Lokalvård, Damm, Skräp, Smuts[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.