Dammsugartömning

Julbad, julbak, julklappar och … tömning av centraldammsugaren. Fy fan va äckligt! Det fina med centraldammsugare vilket vi lät installera redan första vintern i huset, är att det är ganska tyst, luktar absolut inte gammal blöt hund och dammtrasa och våt strumpa ur dammsugaren man släpar efter sig så man får en känsla av att det är mer skitigt innan än efter och den rymmer mer än en vanlig dammsugare, har en hink istället för påse (i alla fall våran) så det är inga driftkostnader och inget jobbigt letande efter påsar som aldrig passar.

Det negativa är möjligen slangen som är lång och alltid ligger i ett hörn på golvet. För att inte behöva ha så mycket rör draget hemma valde vi en extra lång slang så det bara behövdes ett uttag på varje våning. Jag tror slangen är 11 meter och räcker precis in i alla hörn.

En annan sak är tömningen av hinken. Man gör det så sällan så man får inte in någon riktig snits på det. Jag tror vi tömt 2 gånger per år eller något sådant. Först provade vi att tippa ner innehållet i en pappåse. Dammolnet som bildades var enormt och jag fick nästan en astmatisk attack! Sedan trädde vi en påse över hinken och vände den upp och ned och drog upp hinken för fort så något baksug bildades och samma dammoln steg.. Tur att man gjorde det utomhus.

Nu först funkade det bra. Det hade börjat bli dåligt drag i dammsugaren vilket vi aldrig har problem med annars. Fantastisk effekt! Så det var väl dags att tömma. Vi gjorde väl det i maj senast eller när det kan ha varit. Hinken var överfull och dammet en kompakt massa vilket var bra för då drogs filtret renare från damm när jag tog ner hinken. Och nu trädde vi en pappåse över, vände upp och ned och drog hinken sakta uppåt. Det blev kanon, inget dammoln att tala om. Men alltså, den förbaskade lukten kan sänka en kamel! Och det där skiten fast i mindre mängd, bara någon liter har man annars hemma inne. Fy satan :)! Men nu kan man lugnt fortsätta njuta av centraldammsugningen ett halvår till och snart är våren här som inte alls är lika skräpig och smutsig!

[tags]Dammsuga, Dammsugare, Dammsugning, Centraldammsugare, Städa, Städning, Städartiklar, Lokalvård, Damm, Skräp, Smuts[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.