Äntligen är alla möbler monterade!

Äntligen är alla möbler i vardagsrummet monterade! Den Bestå TV-möbel vi köpte som innehåll en felaktig del och där kvittot spårlöst försvunnit fick vi lösa genom att åka till IKEA och handla ett nytt skåp. Antingen för att få ett nytt kvitto och göra en fuling med den felaktiga möbeln, eller i väntan på att det ursprungliga kvittot skulle dyka upp eller kontoutdraget från IKEA skulle komma på posten.

När MP hämtade sitt utlånade barn idag på eftermiddagen mutade jag honom med kaffe så att vi två stora starka karlar kunde hänga upp det på väggen över TVn. Ingen konst med en 180cm lång möbel på väggen om man är två, helt omöjligt om man är ensam :).

Nu sitter det där och en stund senare låg det ursprungliga kvittot på byron i hallen, där vi letat 100 tusen miljoner gånger. Där låg det som om det alltid legat där vilket jag är övertygad om att det inte gjort. Det har inte heller legat bakom byrån och inte heller i byrålådorna. Men nu har vi kvittot och kan antingen åka in med möbeln och byta in den mot presentkort för senare inköp, eller få den felaktiga delen utbytt.

För nu uppstod en annan tanke hos mig som dessvärre inte delas av min fru. På IKEA såg jag att man satt flera sådana här överskåp ovanför varandra med någon knapp decimeters mellanrum. Väldigt snyggt. Och nu när vi har ett likadant skåp över hemma, vill jag göra likadant. Det skåp vi monterade idag satte vi ca 165cm upp för att det skulle få plats över TVn på lagom avstånd och med spottar/LED-lampor under. Det andra skåpet skulle i så fall komma ganska högt upp men ändå — enligt mig — fylla sin funktion väl för filmer man inte använder så ofta. Lite nära taket kanske på ca 190cm höjd. Nu kan vi ju inte fota det, men vad tycker ni?

Den här möbeln, alltså överskåpet var dock rätt tråkig att skruva ihop. Trots att själva TV-bänken är rejäl och väl tilltagen och även överskåpet kändes robust i butiken, visade det sig att gångjärnen till den långa och ganska tunga luckan skruvas med miniskruvar, snett ner i ett träslag som inte är av den bästa kvalliteten. Kändes inte alls så stabilt. Och som alltid, passar inte dörrarna lika perfekt, och luckan i överskåpet glider inte igen lika smidigt som på demomiljön i butik. Det är nackdelen med IKEA, att när man skruvat ihop det hemma, känns det ändå inte lika bra som i butik.

Men nu är möblerna på plats och striden om det överblivna överskåpet får fortsätta en liten stund tills vi har möjlighet att i annat fall frakta det tillbaka till IKEA.

[tags]IKEA, Kundservice, Kundtjänst, Reklamation, Reklamationer, Inredning, Heminredning, Möbler, Vardagsrum, TV-möbel[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.