Talande våg med vikt:iga fel del II

caretec-talande-vagSom ett led i att bli en sundare och friskare, och framför allt gladare människa har jag börjat träna igen. Jag var så duktig förstahalvan av 2000 men sedan blev det märkbart sämre.

Som ett led i detta köpte jag idag en talande våg hos ett av hjälpmedelsföretagen (dock äej där jag förnärvarande jobbar =)). Första gången jag stiftade bekantskap med vågen — för det ser ni på rubriken att jag gjort — var 2001 när jag skrev i bloggen Talande våg med vikt:iga fel. Då köpte jag den av samma företag och den var även då rätt dyr. Idag kostar den 1800 inklussive moms.

Jag tror den här modellen är lite mer slimmad och kommer från tillverkaren Caretec somtillverkar lite billigare hjälpmedel, så som blodsockermätare, blodtrycksmätare, färgindikatorer och liknande. Hjälpmedlen ska vara lite billigare för att människor i länder som inte har samma sociala nät som vi ska ha råd att köpa.

Jag har egentligen bara hunnit packa upp vågen och provat den före och efter mitt träningspass och nog uppvisar den samma ojämna mätvärden. Först vägde jag 77,8kg med kläder på. Träningsklädd vägde jag allt från 72,0 till 73,7kg, en ganska stor skillnad således.

Och man blir lite förundrad. Att tillverka en våg som mäter exakt vikt kan inte tillhöra raketforskning direkt och en vanlig dito på en vanlig butik kostar max ett par hundralappar. Att sedan få resultatet från en LCD-display att prata med en samplad rast på dåligt dold skånska borde inte heller vara så dyrt? Det har ändå gått 8 år sedan förra gången och något borde väl hänt under den tiden?

[tags]Synskadade, Hjälpmedel, Våg, Väga, Vikt[/tags]

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.