Seg söndag

Då var helgen snart slut. Och trots att det är måndag och arbetsvecka som stundar, känner man mest för att gå och lägga sig, somna och vända blad så att man kan börja på något nytt.

Igår var det tävlingar för Emilia och Jesper, Denise var med kompis på bio så jag och Miranda låg själva i soffan och tittade på film hela dagen. Sånt där man normalt sätt uppskattar ibland. Men igår kände jag mig vansinnigt rastlös och uttråkad. Kända inte för att sitta en hel dag på en svättstinkande idrottsläktare och inte heller för att ligga och halvslumra framför Monsters Inc och liknande. Men jag ville inte heller gå ut, vad ska man göra där, kallt och snuskigt. Surfade runt på nätet, MSN var nästan tom och ingen pratglad, rattade runt på radioapparaterna lite men allt var antingen dött eller kändes tråkigt.

Nä jag ville gå på Djurgården eller längs Skeppsbron i ett soldränkt och varmt Stockholm som luktar hav och svagt av avgaser från båtar, äta mjukglass med nötkross eller sitta på någon uteservering och ta en kall pilsner. Jag vill kort sagt ha sommar och vara ledig. Jag är så innerligt trött på vinter och kyla och att sitta inne. Stå i en pulkabacke och frysa häcken av sig som egentligen är skittråkigt vore ändå bättre än det här. Men det är ju inte ens snö ute tillräckligt för att åka pulka!

Mia och barnen bakade en kladdkaka idag, eller två rättare sagt som vi packade ner och gick över till UP och MP och fikade. Det avbrottet fick åtminstone barnen att sluta sura vilket dom gjort i omgångar hela helgen. Och vi pratade om semestern på Rånö som är bokad och betald. Och det var så skönt att sitta där och prata om detaljer i packningen, vad man ska ha med sig och i vilka väskor och hur vi ska transportera oss dit ut. Egentligen helt onödigt så här tidigt på året men väldigt bra för själen som mer känns som ett fruset torskblock bortglömt längst in i frysen..

Och vi bestämde att vi bara vill ha väder.. Skitsamma vilken sorts väder. Allt är bra mycket bättre än det här. Och för min del kan det gärna regna när man åker båt eller går promenader på öarna.

Planen i år är att försöka packa ännu mer slimmat än förra året. Allra helst i ryggsäckar och så lite annat som möjligt.

Så ikväll ska jag gå och lägga mig med huvudet fullt av sommarplaner. Semesterönskemålen är redan insända till vår semesterkoordinator — bara en sån sak :)! Drömma om barfota fötter mot mjuk sandstrand och långa dyningar mot land, och lukten av hav och tong!

[tags]Vinter, Kyla, Sommar, Semester, Rånö, Rånö Källan, Längtan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.