Vårtecken bland båtarna

Idag var jag och Maria ute på marinan för att träffa en spekulant på vår gamla båt. Dom var jättetreviga och noggranna. Vi får se om det blir affär. Men det känns sådär att sälja båten när det är visst jobb på den, även om priset är anpassat och jobbet ine är svårt. Eftersom jag ruttnat kan man ju förstå att andra också vill ha mindre att göra. Det finns ju ett par kategorier av båtägare, sådana som jag som vill ha lagom med fix och sådana som vill ha allt helt klart och skinande blankt och de som bara köper båt för att renovera och sedan tröttnar och säljer och letar något nytt objekt.

Men det var skönt där ute och första gången i år. Lite rått och blött såklart men ändå sådär så att det andades hopp och framtid. Och några fanns där ute som hade börjat fixa, eller som vi gick runt och överblickade läget och liksom förbereder sig.

Nu ska det ju bli lite kallt igen och kanske är det för tidigt men jag överväger starkt att lägga i henne, göra i ordning. Det blir lite pyssel som jag egentligen inte vill lägga ner men fördelen blir ju att man då istället kan höja priset som är lägre bara för att man är lat. Men vi får se, det får nog gå några veckor till så att klockan åtminstone får hinna slå mars. Blir det inte kallt och snö då så blir det inget långvarigt sedan heller.

[tags]Båtar, Vår, Vårtecken, Sjösättning[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.