Ny rigg, Motorola GP300 VHF

motorola-gp300Har skaffat en ”ny” rigg igen. denna gång en begagnad sak som jag skaffade mest för känslan i handen. Den kostade inte så många kronor, den ärmest kul att ha och det ska bli roligt att jämföra med nyare riggar.

En Motorola GP-300 VHF med 16 kanaler, knappsats och stöd för CCIR – 5-tons selektiv. Detta är egentligen ingen amatörradio, utan är mer vanlig som yrkesmaskin. Används mycket av vaktbolag, budfirmor och liknande. Men jag gillar den för sin gamla design och tyngd och riktiga ”radiokänsla” när man har den i handen. Jag har lagt in de vanligaste 2-metersrepeatrarna och en direktfrekvens samt jakt/PMR-kanalerna och några marina kanaler. Här även skaffat en ny rigg för 70cm-bandet och jag tycker mig märka stor skillnad på mottagningskänsligheten när man använder monobandriggar.

Problemet just nu är att jag bara får in 10 av 16 kanaler. Då blir minnet fullt och det känns lite skumt. Men jag får leta efter någon som kan den här typen av riggar och kan förklara varför det blir som det blir.

[tags]Amatörradio, Motorola, Motorola GP300, UHF, VHF[/tags]

2 reaktioner till “Ny rigg, Motorola GP300 VHF”

 1. Hejsan!
  Jag kan ganska mycket om dessa riggar. Har 4st själv, det är min favorit bland alla handburna radioapparater. Om du behöver hjälp så kan du kontakta mig på min mail!

  mattias.nurmi@hotmail.com

  Mvh / Mattias

  1. Hej Mattias och tack för svar.

   Jo jag har faktiskt ett problem med min GP300 förutom att jag behöver fler sådana riggar om du har tips på var osv.

   Den hag har är en ROM1 vad jag förstår och 16-kanalsvred. Den kille som försökt hjälpa mig programmera den där får inte in kanaler på alla 16 platser pga minnesbrist. Funktionerna som jag vill ha är dels CCIR med kvittenston och 1750. Alla jag pratat med säger att det ”borde gå” men vi lyckas inte hitta en plugg som funkar. Har du några tips / idéer?

   73 de SAØBCC!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.