Nu kanske städning kan bli mindre tråkigt del II

I mitten av december kom den skurmaskin vi beställt till jobbet. det stod mellan städbolag eller en egen maskin. Att handmoppa nästan 100kvm kändes inte som något bra alternativ.

Men maskinen fick ingen bra start. Det var den billigaste och enklaste av skurmaskiner och vi fick ganska snart problem med att vattenflödet var ojämnt och otillförlitligt. Antingen kom inget, eller så kom det på tok för mycket vatten. Sedan har vi i efterhand förstått att den snurrande borsten under mer skvätte iväg smutsen än tog upp den.

Men idag kom städfirman med ett annat alternativ som funkade MYCKET bättre. Dels var vattnet elektroniskt styrt så en jämn vattenmängd pumpas ut hela tiden, dessutom har den dubbla ”sugfötter” så att den suger upp smuts och vatten när man både backar och kör frammåt — något sämre vid backning dock men det kan man leva med. En annan enorm fördel är att borsten inte snurrar på samma sätt. Denna ligger som en rulle mot golvet istället som på den tidigare som funkade som en rondell som snurrade. Denna borstar och allt den tar upp skickar den bakåt mot sugfoten som kommer efter.

Sedan har maskinen andra fördelar, mer batteri, löstagbara ren- och smutsvattentankar som gör påfyllning och tömning betydligt lättare.

Lite större, lite tyngre och lite dyrare, men jädrar vilken höjdare!

[tags]Arbete, Städa, Städning, Städartiklar, Städföretag, Städfirma, Städmaskin, Städmaskiner, Dammsuga, Dammsugare, Lokalvård, Damm, Skräp, Smuts[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.