Fredag och soool!

img_8400Idag e det fredag och soool! Myyysigt med sol, dock var det inte det imorse.

Idag hämtade jag dagvovvarna vid halv nio och fick ett glatt bemötande. Mötte syrran utanför och följde med henne och lämna Miranda på kyrkis. Alltid lika kul med lite sällskap på prommisarna. Tre hundar är inte alltid lika roliga när alla är kopplade då den ena stannar och så ska den andra nån annanstans så blir det lätt trassel, så syrran tog Stin och Jagpluto och Lydia. Vovvarna gick fin fot hela vägen. Det började snöa stooora flingor och jag kände att ush, jag som hade sånna skogis planer för dagen med vovvarna. Men ändring blev det, nu skiner solen på som bara den och jag ska snart bege mig ut i skog och mark med doggsen innan jag lämnar dom.

Som sagt tog vi en prommis imrose, och gick sen till hundgården för att låta vovvarna springa av sig. Stina ska ju strax börja löpa så jag har ju inte henne lös på prommisarna häller, vet inte om hon löper tyst eller så men hon tillåter inte pluto rida på henne än ialf och det är ju ett tecken på att hon inte är villig..Än! Men det va mysigt i hundgården och vovvarna lekte så fint, en del tjaffs mellan varven men inget som blir allvar.

Lydia har ju en tendens att ligga på Pluto och ”valla” som jag ser det pluto genom att naffsa han i bakbenen, vilket gör att pluto blir förbannad så blir det en konflikt med två vovvar som skäller och Stina som kutar in och försöker agera fredsmäklare, idag fick hon en reäl utskällning av Lydia dessutom, men inget min tjej inte kan ta. Men som sagt, inget är ju allvarligt. Så bara man går emellan mellan varven så e det lugnt. Dessutom har jag infört en ”break” på Stina och Lydia mellan varven då dom kan börja leka väldigt intensivt.

Lydia är rätt på och het i leken och Stina lite mer mjukare och klumpigare, så där kan det bli små konflikter, och när Stina då drar sig undan så tar Lydia Pluto istället, MEN som sagt, efter att jag infört ”breaket” så hinner det aldrig bli så längre, och både Lydia och Stina uppskattar att få sitta ner en stund och bara varva ner! Pluto behöver inte precis varva ner, han är ju cool lugn nästan jämnt:D… Coola Herren!;)

Så efter ca en timmes lek så gick vi hemmåt mot mig då jag blev så fruktansvärt hungrig, och varmt va det inte häller.

Dock hände det en incident på vägen hem som jag aldrig sätt förut hos Pluto. Pluto och lydia fick syn på en ekorre, och Pluto drog, med mig i kopplet, och jag halka efter och fick TACK och lov stopp på han, och tappade inte kopplet. Och i och med att Pluto drog så e ju det självklart att Lydia hänger på, dock såg hon mest chockad ut när hon märkte att jag flög efter som en vante, och stanna! Pluto dock fick jag ta i halsbandet så jag hade full kontroll! Som tur var så var det på gården allt hände så det gick snabbt att komma in. Och tacka gudarna för det, för jag var ju både chockad, rädd för att tappa honom då han sticker när han e lös, och speciellt där hade ju han stuckit efter ekorren, sen fysiskt trött efter den lilla ”kamp” vi gick igenom! SÅ det var en ny sida av Pluto jag fick se. Inte så chockerande igentligen då han ändå är en hund som enbart har jakt raser i sig, men hade ju inte sätt att han varit speciellt intresserad av sånt då vi gått förbi ett gäng harar, det enda han gjort då är att kanske
små dra och gnälla lite och vifta på svansen! Men men… Då vet man att ekorrar är EXTRA roliga! haha..

Nu har jag ju haft hundarna ett tag så ”smkemånaden” är ju över. Och det määrks, dom töjer på gränserna mer och mer för varje dag och testar mig i nästan alla situationer. Lydia förstår nästan på en gång och lägger ner innan jag en behövt säga till på skarpen, Pluto dock stänger av helt mellan varven, och det handlar inte om att han inte förstår tror jag utan att han bara inte vill:P Hans matte som troligen kommer läsa det här förstår nog exakt vad jag menar..:D Och ibland känns det som om han stirrar på en och säger” Du kan prata, skrika, kalla, locka hur mkt du vill, jag tänker INTE lyssna ändå för jag har inte lust, och den här kotten luktar mkt godare än dig” haha… Men det är mycket charm också… :)Pluto är ju ett stor charmtroll! :)

Nä, snart kommer det avta när dom förstår att det går inte att testa mig. Jag är bestämd och menar det jag säger! Så det blir så bra så!:) Lite kul med arbete också, att träna och läsa dom underbara liven!:) Lydiahar dessutom blivit mer frammåt inne hemma hos mig, och tar för sig mer, så de e kul att se att dom börjar vänja sig vid sin dagmatte!:) Igår kom även min bästa kompis hem till mig och blev TOK förälskad i Lydia! Och Lydia verkade tycka Carro vara väldigt mysig också, för hon hoppade upp i soffan och la sig på henne och somna! Så sött!

Så nu ska Carro ut i hundvärlden och se sig om för en vovve med liknande raser som Lydia! HOn blev totalt ner kärrad i hennes personlighet, precis vad hon vil ha en hund som älskar att gosa och som är på G ute och en hund som hon kan träna med. Dock är det ju ett lotto med blandisar, man vet aldrig vilka egenskaper dom får av dom olika raserna, men som sagt, man formar ju sin hund också!Så nu önskar vi alla Carro ett stort lycka till, och hoppas hon hittar sin hund i denna stora värld!:) Du har varit hundlös för länge nu tycker jag själv så nu e det dags för dig att skaffa dig en ny! Jag ska hjälpa dig*nickar* ;)

Nä nu blir det utgång innan hundarna ska hem till sin matte! TÄnkte ta rudan idag och knalla, så myys väder nu också, solen skiiiiner massor:)

Uppdaterar lite om prommisen sen och lägger upp bilder från den, tänkte nämligen vara så duktig att ta med mig kameran igen!:)

Hej så länge!

Uppdatering! 14:41

Ja, nu har jag äntligen kommit hem efter den underbara prommisen! Lämnade hundarna vid två rycket, kändes taskit nu när det e så fint väder, hade kunnat varit ute hur länge som hällst, men jag har såå mkt tt göra inför kvällen och heljen, men deras matte kommer ju hem alldeles snart!:) Vovvarnaär säkert lite små trötta också så dom sussar nog gott nu! Som Stina!

ALlt gick jätte bra och Stina och Lydia kuta gärnet, och Pluto var nöjd med sitt stros, lite drag kamp blev det också för plutos del med en pinne, men han inte få fram kameran då:(…

Nä, nu fr jag en liten pause under heljen bland vovvar och frilufsliv! Imorgon åker Stina till syrran för att sova där under natten, då matte ska parta loss lite! Och det ska bli lite skönt faktist, att bara få vara en dag!:)

Nä nu ska jag rulla vidare, stackars Stina får aldrig sova!

Trevlig helj!

[tags]Hundar, Labrador, Border Collie, Schäfer, Stövare, Jämthund, Hundpromenad, Dagmatte, Hundvakt, Hundpassning, Daghund, Rudan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.