Ordning och reda bland kablarna

img_8006Jag är lite av en expert på ”tattarkopplingar”. Har man inte rätt grejer när man kopplar in något nytt, gör man det temporärt och tänker att — det där fixar jag sen. Men så funkar allt bra och det där ”sen” inträffar aldrig av någon märklig anledning =)

Och visst har jag letat efter ett bra sätt att ansluta många saker i samma nätaggregat och hittade till slut en på Kjell & Company, en laboratoriepanel (artikelnummer 39495) med 6 uttag som klarar en maxbelastning på 20A. Har både polskruvar och hål för banankontakter i toppen vilket gör det både enkelt och flexibelt att koppla i och ur saker.

Och idag gick jag till slut och handlade en sådan eftersom jag börjat få glappkontakt i mina ihopsnurrade kablar intryckta i nätaggretaget och det är obehagligt och det vore så trist om grejerna går sönder.

Men nu är jag där igen och har inte alla grejer. Jag glömde köpa banankontakter och jag har inte tillräckligt många ring/gaffelkabelskor hemma i rätt storlek. Så nu får jag dra fast lösa trådar i polskruvarna vilket inte ärhelt optimalt och det kommer dröja innan jag rättar till det. Men det är ändå bättre än tidigare. Men jag hade tänkt gå och köpa en panel till så fort den kommer in i lager igen eftersom den var så bra och jag inte ska hamna där igen där flera saker delar polskruv. I synnerhet inte med ihopvirade lösa trådar. En banankontakt och flera ringkabelskor på samma polskruv fungerar ju dock bra.

Detta gör ju också att det blir lättare att koppla i och ur saker när man ska iväg och ha grejer med sig. riktigt trevligt.

[tags]Amatörradio, Kjell, Nätaggregat, El, Banankontakt, Slarv, Slarvig[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.