Båtmässan 2009 del II

I lördags gick jag ett första varv på båtmässan 2009. Idag var det dags för ett andra och förmodligen sista varv för i år. Idag gick jag med min andra båtnördspolare MP =) Parkeringshuset var knökfullt så vi befarade att det skulle vara pintjockt inne på mässan, men väl inne var det väldigt glest med folk.

Vi tog hallarna i tur och ordning och spenderade mest tid i Alpha-hallen. Förutom Nord West, Targa, Anytec och Windy, kikade vi även på Princess som det denna gång inte var någon kö till. Den var rysligt stor, massor med sallonger och minst två badrum, mjuka mattor som man sjönk ner i när man gick och till och med knak i golvet som vi först trodde var en lucka som glappade men till slut enades om att det nog var immitation av knakande trägolv i fina hus =). Pentryt var inget pentry, utan kök och enorma ytor. I min smak alldeles för vräkigt och ingen som helst båtkänsla. Samma gällde Storebro som jag tror var en 42-fotare och kanske något trevligare men fortfarande för mycket.

Sedan kikade vi även på Minor, ett nytt båtmärke min pappa tipsade mig om som han gillade. Och det var helt klart en trevlig typ som påminner mycket om Targa-stuket. Helt klart är att många modeller har det utseendet med styrhytt med dörrar ut antingen bakåt och frammåt, eller ut åt sidorna för att öka säsongen i vårt kalla klimat. Och den typen av mer praktiska båtar tilltalar mig mycket mer.

Vi besökte även Ericssons tävlingsbåt från Volvo Ocean Race. 21,5 meter lång och 14 ton, i glasfiber. Enormt spartanskt inredd, men så är det ju ett tävlingsredskap och ingen semesterbåt. Grymt cool hur som helst.

I Bravo-hallen tittade vi igenom rätt många båtmärken tack vare att vi var näst intill ensamma ombord och sällan trängdes med andra besökare. Vi tittade både på Nimbus, Flipper, Aquadore, en RIB. Klart roligt att glida runt där och ha mer eller mindre fritt fram överallt.

I Charlie-hallen hittade vi alla besökare. Kanske blir människor realister i dåliga tider och håller sig bland prislappar som man åtminstone har en chans att betala =). Men där fanns inte så mycket av intresse för mig. Jag håller mig ändå ganska uppdaterad på instrument och plottrar, det som intresserar mig mest. Visst har jag som sagt lite frågor om motorövervakning men det tar jag hos min egen handlare istället.

Men efter tre timmar fick vi nog och började röra oss hemmåt. Hade inte tänkt på det tidigare men just när vi gick blev jag grymt törstig, alldeles för upptagen tidigare för att fundera på sådana jordnära behov =) Nu blir det nog inget mer besök i år. Nu ska jag omvandla alla drömmar och orealistiska fantasier till energi att börja fixa med mitt eget så fort det slutar snöa och töa om vart annat =)

[tags]Anytec, Nord West, Targa, Windy, Windy 22, Princess, Flipper, Volvo Ocean Race, Ericsson, Garmin, Navigering, Navigation, Sjökort, Båtar, Båtliv, Båttillbehör, Sommar, Skärgård, Skärgården, Hav, Havet, Mässa, Båtmässa, Båtmässan, Stockholmsmässan, Älvsjömässan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.