Vår vovvar!

img_8737 Öj öj öj! Nu kommer vårkänslorna! Så väl för mig som för Stina!Tänka sig hur mycket gott det kan finnas på marken nu…Gammalt skräp och skit som legat under snön som nu tittat fram tycker Stina! Uäk…

Veckan hittils har bjudit på ”fint” väder och mysiga prommisar!Både bara med Stina och med dagvovvarn Pluto och Lydia! ”Problemen” med Pluto som jag tyckt varit jobbiga har förbättrats något enormt sen jag tog in Klickern som deras matte tipsade om! Inte alls dessa utbrott mot hundar utanför hundgården, och kommer mer än gärna på inkallning! Mysigt när det funkar som det ska! :) Och draget i kopplet är som bortblåst! NU är det ÄNNU mysigare och knalla runt med vovvarna, när alla sköter sig och är trevliga! :) Sen att vädret just idag har varit så otroligt mysigt är ju ett STORT plus! :) SOlen skiner och vattnet pålar ner i brunnarna och snön smäälter!:D

Så veckan utöver alla långa prommisar hade vi Carro på besök igår med sin lilla vovve Bella! En åtta årig liten dvärg eller kanin tax! Tror hon är dvärgtax men att hon är en aldeles för liten dvärgtax! haha,jaja, och det gick jätte bra! Lilla bella var ju äldst och visade det också! Efter bara några minuter visade bella vaarthon stod och alla vovvarna stäldes sig till rätta efter henne! Jätte kul! Tänka sig att en sååå liten skitkorv(ja, hon liknar faktist en;) flåt Fjället) kunde ha så mycket stake! Men ialf, pluto försökte sig på henne och hon sa ifrån och Pluto gick där ifrån direkt! haha! Aldrig sätt Pluto lyssna så snabbt tror jag:P Inne i hundgården senare blev det massa bus, och tom Bella lekte! Så kul och se! Tre ståra vovvar sen en förkrympt liten Bella! Sen bar det hemåt mot mig med vovvisarna! Och jag och Carro tillbringade dagen på golvet med vovvarna tills det var dags att lämna dom! JÄtte mysigt!

Idag gick vi med syrran på morgonen i det soliga vädret! Sen gick vi hem igen och mös här hemma i soffan en stund tills det var dags för nästa långis! Skulle nog kunna tillbringa hela dagarna ute nu när det e så fint väder!

När det gäller bara Stina så har vi börjat tagit upp en del träning ordentligt nu! ”ickeätakott”träningen tänkte jag börja med ordentligt nu, ska bara gå ut och hämta in ett gäng kottar. Sen har vi börjat md bakdelsträning. Stina är ju inte riiiktigt medvetan om att hon har en bakdel i alla väder så tänkte att det e lika bra att träna in! ALlt blir så mycket enklare då! FOten blir finare och hon blir smidigare!:) Har även börjat med att utfodra henne genom att kasta ut maten ute i olika terränger så hon får använda sin nos mer! Hon ÄLSKAR ju att spåra så det tycker hon är jääätte kul! Ska väll börja ta upp viltspåret snart när all hal is är borta! Utöver åvan har jag avancerat trixen hon redan kan och har även lagt in hand täcken och kombinationer, vilket har funkat fin fint på min tjej! Hon e så duktig!

Inkallningen är också på bättrings vägen då jag lagt in ett hand täcken!Dvs. när jag tar ut handen ska hon komma och sedan dutta nosen på min hand, och syftet med det är ju att hon ska ha mer översikt och mer koll på vart jag är! Vilket gör så hon inte sticker förlångt ifrån mig för då kan hon ju inte se! Så när hon kan det som smort ska jag börja ta in pipan i den övning så jag slipper skrika och ha mig! Måste tacka för detta tips då jag fått det av en hundinstruktör!

Ja, träna hundar e bland det roligaste som finns för mig! Och när man har en så duktig hund som stina så e det ännu roligare:)

Nä nu ska jag ta och gå ut en sväng i solen och träna lite med Stinis!

LÄgger upp några kort fårn veckan på stina och vovvarna!

Hej hej!:)

[tags]Vår, Hundar, Labrador, Border Collie, Schäfer, Stövare, Jämthund, Hundpromenad, Dagmatte, Hundvakt, Hundpassning, Daghund, Rudan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.