Vårrusta båtar

Tack vare gårdagens festligheter kom vi iväg något senare än planerat. En strålande dag med vårsol och närmare 18 grader i skuggan. Jag var tvungen att passera Båtaccenten på väg ut till marinan för att köpa bränslefilter, pollerdukar och termostater.

Väl ute spolade vi av båda båtarna och Mia bottenmålade dem och jag bytte bränslefilter. Ett ganska kladdigt göra. Antingen har jag dålig rutin eller så slabbar alla sådär men det gick bra. Det nya filtret till MD17D-maskinen var lite större än det gamla och jag fick nett och jämt in det mellan munstycket och bultarna som motorn sitter i. När filtret var på plats kunde jag inte göra mer eftersom jag glömde både nycklar och spolhink hemma så det gick inte att provstarta. Och då får således termostatbytet också vänta eftersom jag vill fylla sötvattensystemet med nytt vatten genast så att jag inte glömmer av det.

Men det är skönt att ha dem målade. Trots att jag meddelat marinan att de kunde montera drevet i veckan som gick i mån av tid så satt inget drev på plats ännu. Men det är ju ingen direkt brådska. Först ska vi få i Bonumen och slutföra försäljningen.

Imorgon bär det ut igen för tvättning och vaxning. Då hade jag även tänkt göra även Bonumen. Egentligen känns det inte som min uppgift att lägga ner dom timmarna på det, men det känns betydligt bättre att lämna ifrån sig en glänsande båt och det är betydligt svårare för de nya ägarna att vaxa när den ligger i sjön. Och är det fint väder är det ganska rofyllt även om när man går sista varvet brukar man vara ganska mör i armarna =). Men imorgon ska allt vara klart och jag ska beställa åtminstone en sjösättning till veckan som kommer.

Det var bra drag ute på marinan idag, rätt många hade lockats fram av solen och det slipades, spolades och grejades överallt. Även om man fortfarande känner antydan till kyla i vinden så är det äntligen vår!

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Windy, Windy 22, Marina, Varv, Bottenmåla, Bottenfärg, Vax, Vaxa, Vår[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.